Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2016.10.07

Zöldséges csirkemell barna rizzsel

Zöldséges csirkemell barna rizzsel

 

 

Az elkészítése pofon egyszerű, de cserébe szerintem nagyon ízletes.
Alapanyagokat tekintve sem kell hozzá sok minden, sőt...

Alapanyagok:
- 1000g csirkemell filé
- 750g Wok zöldségkeverék (Aldi)
- barnarizs (nálam 60g)
- fűszerek
- kevés tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- kókuszolaj
- 10g lenmagolaj

Először a csirkemellet felkockázzuk, nem kell nagyokra (inkább kisebbekre szeleteljük őket, hogy könnyebben megpuhuljanak) majd félretesszük. A barna rizst feltesszük főni, mert ő szépen elvan még mi a húst készítjük el.
Ezt követően a  vöröshagymát megpucoljuk és felkockázzuk. Fogunk egy Wok serpenyőt, teszünk bele relatíve kevés kókuszolajat és beleszórjuk a felvágott vöröshagymát. Természetesen ne felejtsünk el alágyújtani, különben az életben nem fog elkészülni az ételünk. Szépen lepirítjuk a vöröshagymát majd szórunk rá őrölt piros paprikát és szépen elkeverjük. Ez után mehet bele a felkockázott csirkemell, jól összekeverjük a kettőt.
Közben a a zöldségkeveréket beleszórjuk egy tálba és berakjuk a mikróba és kb 600-650W-os teljesítményen 4 percig keringőztetjük benne, az idő leteltével vegyük ki, jól keverjük össze és 1 perc után ismét helyezzük vissza 4 percre.
Közben azért figyeljünk a csirkemellre, kavargassuk, nehogy leégjen.
Amikor már majdnem kifehéredtek a kis kockák, teszünk hozzá fűszert. Ez leginkább ízlés kérdése, nálam szerepelt a repertoárban fokhagyma granulátum, őrölt feketebors, őrölt fehérbors, majoranna és só. Ha ezzel is megvolnánk akkor ismét jó alaposan összekeverjük.
Közben a mikróban is elkészült a zöldségkeverékünk amit így már hozzáönthetünk a húshoz.
Ismét jól összekeverjük és hagyjuk kicsikét rotyogni. A legvégén pedig egy kevéske tejfölt, kb 100g vagy még talán annyi sem volt amit beleraktam. Már ott ált egy kis ideje a hűtőben és inkább felhasználtam, minthogy megromoljon, amúgy ez teljesen hanyagolható hozzávaló.
Így már eljutottunk odáig, hogy mindent beletettünk a serpenyőnkbe. Nincs más dolgunk, mint várni egy kicsit, 1-2 percet addig látjosan fő és utána lezárjuk alatta a gázt.
Időközben a barna rizsünk is elkészül.
Szépen tányérra helyezzük és meglocsoljuk a lenmagolajjal és az arcunkba lapátoljuk.


kaja2.jpg
Jó étvágyat!

Fittest Project